Nyborg Motetkor

blev stiftet i 1981 med det formål at opføre korværker inden for et bredt udsnit af musikgenrer, men med hovedvægten på klassisk musik. 

Koret har medvirket ved den årlige Bach-uge i Odense. Endvidere har koret samarbejdet med sangere fra den Kgl. Opera og Den jyske Opera, musikere fra Odense Symfoniorkester og Det fynske Musikkonservatorium og Undergrunden, Odense. Koret har sammen med Jens  Schou, LIN-ensemblet opført gregoriansk musik med improvisationer. 


Rejser.

I 1987 har koret været på koncertturné i Ungarn i forbindelse med besøg hos Vox Humana i Budapest, og dette kor har været på genbesøg i 1988. 

Endvidere i 1991 koncertturné til Luxembourg og Aachen, 
og i 1995 atter koncertturné i Ungarn , denne gang sammen med sopranen Elsebeth Dreisig. 

Endelig har koret besøgt Sardinien , idet det var inviteret til at deltage i Concordia Vocis, en årlig tilbagevendende begivenhed, organiseret af Centro Universitario Musicale, Cagliari, Sardinien. Rejserne giver ofte anledning til en kontakt og en udveksling. Således også i dette tilfælde, idet det sardiske kor, der er tilknyttet organisationen C. U. M., har besøgt Danmark i juni 1998 og givet nogle koncerter.

Fra kort efter starten og indtil 1998 var Rune Most korets dirigent, og det er ham, der har lagt korets stil og sørget for dets musikalske opdragelse. Han er uddannet på Det fynske Musikkonservatorium og videreuddannet ved Det kgl. danske Musikkonservatorium som solofløjtenist. Han er ansat som fløjtenist ved Odense Symfoniorkester.

I 1998-1999 var Agnete Knudsen korets dirigent.
Men i slutningen af 1999 var Rune Most tilbage for at gennemføre et større projekt, nemlig følgende:Millennium-koncerten.

Søndag den 9. januar 2000 opførte Nyborg Motetkor i Nyborg Kirke en millennium-koncert under medvirken af solister og musikere, med økonomisk støtte fra Nyborg Kommune.


Mere om denne koncert


Fortsættelse: år 2000

Tilbage til forside